Η IDSA (Αμερικανική Εταιρεία Λοιμώξεων) δημοσίευσε κριτήρια για τη διάγνωση του COVID-19

Την περασμένη εβδομάδα, η Αμερικανική Εταιρεία Λοιμώξεων (IDSA) κυκλοφόρησε το τρίτο τμήμα των κατευθυντήριων οδηγιών για τον COVID-19, εστιάζοντας στις διαγνωστικές εξετάσεις. Οι οδηγίες που συντάχθηκαν από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων και κυκλοφόρησε στις 6 Μαΐου, περιλαμβάνει 15 συστάσεις για εξετάσεις για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 και έναν αλγόριθμο για μεγαλύτερη βοήθεια στη λήψη αποφάσεων.

Μεταξύ των άλλων, οι οδηγίες συνιστούν εξέταση PCR στους συμπτωματικούς ασθενείς, ακόμη και αν η κλινική υποψία για COVID-19 είναι μικρή. Προκρίνει τη χρήση ρινοφαρυγγικών ή ρινικών επιχρισμάτων παρά στοματοφαρυγγικών ή σάλιου.

Για τους ασθενείς που νοσηλεύονται συνιστάται αρχικά να λαμβάνεται ένα δείγμα από την ανώτερη αναπνευστική οδό παρά από το κατώτερο αναπνευστικό. Εάν αυτό είναι αρνητικό και η υποψία παραμένει υψηλή, συνιστάται η λήψη δείγματος από το κατώτερο αναπνευστικό. Η επανάληψη της PCR μετά από μια αρχική αρνητική εξέταση συνιστάται για συμπτωματικούς ασθενείς με μέση η ψηλή υποψία για CIOVID-19, αλλά όχι σε ασθενείς με χαμηλή υποψία.

Στους ασυμπτωματικούς ασθενείς συνιστάται να γίνεται η εξέταση σε όσους είχαν γνωστή έκθεση ή σε όσους υπάρχει υποψία έκθεσης στον ιό. Η διενέργεια εξέτασης σε αυτούς που νοσηλεύονται για άλλους λόγους εξαρτάται από τον επιπολασμό του κορωνοϊού στην κοινότητα. Να γίνεται όταν είναι ψηλός και να αποφεύγεται όταν είναι χαμηλός. Εν τούτοις, η εξέταση συνιστάται σε αυτούς τους ασθενείς εάν είναι ανοσοκατασταλμένοι ή εάν πρόκειται να μπουν σε ανοσοκαταστολή. Η εξέταση συνιστάται πριν από μια χειρουργική επέμβαση ενώ για τις άλλες διαδικασίες μόνο εάν πρόκειται να απελευθερωθεί αερόλυμα και τα προστατευτικά μέσα είναι σε έλλειψη.

Βιβλιογραφία

Infectious Diseases Society of America Guidelines on the Diagnosis of COVID-19. Published by IDSA, 5/6/2020.

About Ηρακλής Αβραμόπουλος 1378 Articles
Παθολόγος Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείο Υγεία ΙΑΤΡΕΙΟ Νεαπόλεως 9 15123 Μαρούσι 2106867060 2106838742 6944881577 avramopoulos(at)medweb(dot)gr