Ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που ανιχνεύουμε

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν από δύο έως 13 φορές μεγαλύτερος από τα αναφερθέντα κρούσματα σύμφωνα με στοιχεία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που ήταν ασυμπτωματικά ή δεν ζήτησαν ιατρική περίθαλψη μπορεί να έχουν συμβάλει στη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Η μελέτη δείχνει ότι ακόμη και η πιο πληγείσα περιοχή της μελέτης – η πόλη της Νέας Υόρκης, όπου σχεδόν ένας στους τέσσερις ανθρώπους έχει εκτεθεί στον ιό – δεν έχει καν πλησιάσει την ανοσία της αγέλης, το επίπεδο έκθεσης στο οποίο ο ιός θα σταματούσε να εξαπλώνεται. Πιστεύεται ότι για να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης σε μια περιοχή, θα πρέπει το 60% των ανθρώπων να έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό.

Η ανάλυση, που βασίζεται σε εξετάσεις αντισωμάτων, είναι η μεγαλύτερη στο είδος της μέχρι σήμερα.

Αυτά τα δεδομένα συνεχίζουν να δείχνουν ότι ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί με τον κορωνοϊό που προκαλεί το Covid-19 υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό των αναφερόμενων περιπτώσεων. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους πιθανότατα ήταν ασυμπτωματικοί ή εκδήλωσαν ήπια την ασθένεια με αποτέλεσμα να μην είχαν ιδέα ότι είχαν μολυνθεί.

Περίπου το 40% των μολυσμένων ατόμων δεν εμφανίζουν συμπτώματα, αλλά μπορεί να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν τώρα περίπου 700.000 ανθρώπους την ημέρα. Τα νέα αποτελέσματα υπογραμμίζουν την ανάγκη για πολύ περισσότερες εξετάσεις για την ανίχνευση των επιπέδων μόλυνσης και τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Για παράδειγμα, στο Μισσούρι, ο επιπολασμός των λοιμώξεων είναι 13 φορές υψηλότερος από τον αναφερόμενο αριθμό των κρουσμάτων, γεγονός που υποδηλώνει ότι η πολιτεία απέτυχε να ανιχνεύσει έγκαιρα τα περισσότερα άτομα με τον ιό και αυτό μπορεί να συνέβαλε στην εκτόξευση της διασποράς του ιού.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι ακόμη και εκείνοι που δεν γνωρίζουν αν έχουν προσβληθεί από τον ιό, και επομένως είναι φαινομενικά υγιείς, θα πρέπει να φορούν μάσκα, να τηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις και να πλένουν τα χέρια τους συχνά.

Πηγή

The New York Times.

About Ηρακλής Αβραμόπουλος 1378 Articles
Παθολόγος Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείο Υγεία ΙΑΤΡΕΙΟ Νεαπόλεως 9 15123 Μαρούσι 2106867060 2106838742 6944881577 avramopoulos(at)medweb(dot)gr