Θεραπεία COVID-19: νέες οδηγίες από το NIH

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας πραγματοποίησε σημαντικές ενημερώσεις στις οδηγίες του σχετικά με τη θεραπεία ατόμων με COVID-19.

Σημαντικότερα σημεία:

Δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα για να δοθεί σύσταση υπέρ ή κατά της χρήσης κολχικίνης σε μη νοσοκομειακούς ασθενείς. Για τους νοσηλευόμενους ασθενείς, η κολχικίνη δεν συνιστάται.

Δεν υπάρχουν αρκετές ενδείξεις για να γίνει σύσταση υπέρ ή κατά της χρήσης της φλουβοξαμίνης (είναι ένα αντικαταθλιπτικό – DUMYROX – που σε μια μελέτη έδειξε θετικά στοιχεία κατά της COVID-19 σε όσους το ελάμβαναν).

Οι οδηγίες περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τις μεταλλάξεις που προκαλούν ανησυχία και την in vitro ευαισθησία τους σε διάφορα μονοκλωνικά αντισώματα.

Οι οδηγίες κάνουν σύσταση εναντίον της χορήγησης χλωροκίνης ή υδροξυχλωροκίνης με ή χωρίς αζιθρομυκίνη σε εξωνοσοκομειακούς ασθενείς.

Οι οδηγίες κάνουν σύσταση εναντίον της δεξαμεθαζόνης ή άλλων συστηματικών κορτικοστεροειδών σε εξωνοσοκομειακούς ασθενείς εάν δεν υπάρχει άλλη ένδειξη για τη χορήγησή τους.

Οι οδηγίες κάνουν σύσταση εναντίον της χορήγησης αντιμικροβιακής θεραπείας (πχ αζιθρομυκίνης ή δοξυκυκλίνης) εάν δεν υπάρχει κάποια ειδική ένδειξη.

Το άρθρο περιλαμβάνει επίσης μια νέα ενότητα για τον έλεγχο, την ταξινόμηση και την αντιμετώπιση ασθενών με ήπια έως μέτρια COVID-19.

Βιβλιογραφία

What’s New in the Guidelines

About Ηρακλής Αβραμόπουλος 1384 Articles
Παθολόγος Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείο Υγεία ΙΑΤΡΕΙΟ Νεαπόλεως 9 15123 Μαρούσι 2106867060 2106838742 6944881577 avramopoulos(at)medweb(dot)gr