Αυξημένα κατά 23% τα κρούσματα γρίπης στις ΗΠΑ σε σχέση με το 2020

Οι ΗΠΑ είδαν φέτος 23% περισσότερα κρούσματα γρίπης σε σύγκριση με την περσινή περίοδο γρίπης, αν και η δραστηριότητα της γρίπης εξακολουθεί να είναι κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τον δείκτη γρίπης Walgreens.

Σύμφωνα με τον δείκτη γρίπης, ο οποίος περιλαμβάνει στοιχεία για την εβδομάδα που λήγει στις 9 Οκτωβρίου, η Νεβάδα οδηγεί τις ΗΠΑ στον αριθμό των περιπτώσεων γρίπης που αναφέρθηκαν φέτος, ακολουθούμενη από τον Μισισιπή και το Τέξας.

Η περιοχή με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα γρίπης την εβδομάδα στις 3 Οκτωβρίου ήταν το Λας Βέγκας, και αυτό επειδή αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

Η αυξημένη δραστηριότητα γρίπης σε εθνικό επίπεδο μπορεί να είναι αποτέλεσμα της αυξημένης αλληλεπίδρασης πρόσωπο με πρόσωπο και της μείωσης των προληπτικών μέτρων σε ορισμένες περιοχές.

Ορισμένες κοινότητες στο Τέξας ήταν επίσης ψηλά στη λίστα δραστηριοτήτων γρίπης, εκτός από τις περιοχές στην Αλαμπάμα, τον Μισισιπή, το Τενεσί και το Οχάιο.

Σύμφωνα με τον Walgreens, οι νότιες περιοχές εμφανίζουν την πιο διαδεδομένη δραστηριότητα γρίπης μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον Walgreens, η οποία είναι σύμφωνη με τις τάσεις που παρατηρήθηκαν τις δύο τελευταίες περιόδους γρίπης.

Είμαστε ακόμη νωρίς στην εποχή της γρίπης και η δραστηριότητά της παραμένει χαμηλή σε σύγκριση με μια κανονική περίοδο γρίπης, αλλά τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης (CDC) συνιστούν να γίνει ένα εμβόλιο γρίπης μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και πριν εξαπλωθεί η γρίπη στις τοπικές κοινότητες στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα τα κρούσματα γρίπης αναμένονται από τον Δεκέμβριο και μετά.

Η Walgreens παρακολουθεί πληροφορίες για τον αριθμό των περιπτώσεων γρίπης στις ΗΠΑ εξετάζοντας δεδομένα συνταγογράφησης για αντιιικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της ιογενούς λοίμωξης σε όλες τις τοποθεσίες της σε εθνικό επίπεδο.

Η εταιρεία δήλωσε ότι ξεκινά τον δείκτη για να βοηθήσει τις κοινότητες να παρακολουθούν τη δραστηριότητα της γρίπης στην περιοχή τους και να χρησιμεύει ως υπενθύμιση για να εμβολιάζονται ετησίως.

Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων γρίπης έρχεται μετά την πτώση της γρίπης στις ΗΠΑ την περασμένη σεζόν, παρά τις προειδοποιήσεις ότι η συνύπαρξη της εποχής της γρίπης και της πανδημία του COVID-19 θα μπορούσε να αποτλεέσει καταστροφή για τη δημόσια υγεία.

Από τον Απρίλιο, τα δεδομένα από το CDC έδειξαν ότι λιγότεροι από 2.000 Αμερικανοί είχαν θετικές εξετάσεις για τη γρίπη φέτος, σύμφωνα με τα κλινικά εργαστηριακά αποτελέσματα και τα εργαστήρια δημόσιας υγείας.

Την ίδια περίοδο πέρυσι, ακριβώς όταν άρχιζε η πανδημία, περισσότεροι από 290.000 άνθρωποι είχαν θετικές εξετάσεις για την ιογενή αυτή λοίμωξη.

Ωστόσο, επειδή τα νοσοκομεία είναι ήδη υπερπλήρη με ασθενείς με COVID-19, υπάρχει ανησυχία σε ορισμένες περιοχές ότι μια κακή περίοδος γρίπης θα μπορούσε να είναι καταστροφική.

Πηγή

US flu cases up 23 percent from 2020. The Hill.

About Ηρακλής Αβραμόπουλος 1378 Articles
Παθολόγος Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείο Υγεία ΙΑΤΡΕΙΟ Νεαπόλεως 9 15123 Μαρούσι 2106867060 2106838742 6944881577 avramopoulos(at)medweb(dot)gr