ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ

untitled

Επιστημονική επιμέλεια: Νίκος Β. Καρατζάς

Συνεργάτες:

Ηρακλής Αβραμόπουλος,

Δημήτρης Παπαδογιάννης,

Γιώργος Σ. Στεργίου

Το πρώτο ελληνικό πολυσυγγραφικό βιβλίο για την υπέρταση

 

 

Παθολογία του λεμφικού συστήματος

pathology-of-lymph-book

Το βιβλίο του κ. Τσακρακλίδη και των συνεργατών του, στις 464 σελίδες με τις εξαιρετικής ποιότητας έγχρωμες φωτογραφίες, αποτελεί άριστο εκπαιδευτικό υλικό για όλους, από το φοιτητή της Ιατρικής μέχρι τον ειδικό γιατρό.

Ταυτόχρονα αποκαλύπτει στον αναγνώστη την εξέλιξη της Ιατρικής σε ένα αντικείμενο αιχμής, όπως είναι η Παθολογία του Λεμφικού Συστήματος.

Εκ μέρους της Ιατρικής κοινότητας εκφράζω θερμές ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του βιβλίου.

Συνεργάτης – συγγραφέας: Ηρακλής Αβραμόπουλος

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΣΗ – 2008

guidelines

Το 2008 η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Υπέρτασης εξέδωσε νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την υπέρταση στην Ελληνική γλώσσα με σκοπό να κατευθύνει τον πολυάσχολο κλινικό γιατρό στη σύγχρονη αντιμετώπιση της υπέρτασης με βάση τα δεδομένα των μέχρι σήμερα δημοσιευμένων μελετών. Η συγγραφική ομάδα επέλεξε να συντάξει πρακτικές οδηγίες, στις οποίες ο γιατρός μπορεί εύκολα και γρήγορα να ανατρέξει κατά την καθημερινή πράξη άσκησης της ιατρικής. Οι οδηγίες αυτές δημοσιεύθηκαν στα Αρχεία Ελληνικής Ιατρικής (ARCHIVES OF HELLENIC MEDICINE 2008, 25(3):271-285).δδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδδ

41 ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ – 2007

guidelines-07

Οι «41 Πρακτικές Ερωτήσεις και Απαντήσεις για την Υπέρταση και τη Χοληστερίνη» της ΕΕΜΥ απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις για τη σημασία της υπέρτασης και της αυξημένης χοληστερίνης, την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους και τελικά τη μεγαλύτερη προστασία από τα καρδιαγγειακά επεισόδια. Οι πληροφορίες παρουσιάζονται με πρακτικό τρόπο σε μορφή ερωτοαπαντήσεων, ώστε ο αναγνώστης να μπορεί εύκολα να ανατρέξει σε κάθε θέμα για την υπέρταση ή τη χοληστερίνη που τον απασχολεί.

φφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφ