Θέλετε να αγοράσετε πιεσόμετρο; Συμβουλευτείτε το STRIDEBP.ORG

Πρόκειται για τον πιο αξιόπιστο διεθνή επιστημονικό οργανισμό που έχει ως αποστολή του τη βελτίωση της ακρίβειας της μέτρησης της αρτηριακής πίεσης και της διάγνωσης και αντιμετώπισης της υπέρτασης.

Το STRIDE BP ιδρύθηκε το 2019. Έχω την τιμή να συμμετέχω στη Συμβουλευτική Επιτροπή (Steering Committee) του Οργανισμού, μαζί με άλλους 5 Έλληνες ειδήμονες στην υπέρταση. H έδρα του βρίσκεται στην Ελλάδα, στο Κέντρο Υπέρτασης του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο προϊσταται ο Καθηγητής Παθολογίας κ. Στεργίου Γεώργιος. Το STRIDE BP διοικείται από ομάδα 24 ειδικών στην υπέρταση από 16 χώρες και από τις 5 ηπείρους. Λειτουργεί σε διασύνδεση με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Υπέρτασης, τη Διεθνή Εταιρεία Υπέρτασης και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υπέρτασης. 

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://stridebp.org/bp-monitors θα βρείτε όλες τις συσκευές μέτρησης αρτηριακής πίεσης που έχουν αξιολογηθεί και εγκριθεί ως αξιόπιστες από την επιτροπή του STRIDE BP και ως εκ τούτου συνιστώνται για τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης. Υπάρχουν 5 κατάλογοι με συσκευές για μέτρηση στο σπίτι, στο ιατρείο και στο νοσοκομείο, για 24ωρη καταγραφή, για τα παιδιά και για τις εγκύους. Επομένως, τη διεύθυνση αυτή μπορούν να συμβουλευτούν γιατροί που ενδιαφέρονται να εξοπλίσουν το ιατρείο τους, νοσοκομεία αλλά και ασθενείς που ψάχνουν να βρουν μια αξιόπιστη συσκευή για μετρήσεις της πίεσης στο σπίτι.

Σύντομα στον ιστότοπο θα υπάρχουν βίντεο που θα εκπαιδεύουν γιατρούς αλλά και ασθενείς στο σωστό τρόπο μέτρησης της αρτηριακής πίεσης, κάτι πρωτοποριακό παγκόσμια. Επίσης θα υπάρχουν οδηγίες για την ερμηνεία των δεδομένων από τις μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση του STRIDE BP:

https://stridebp.org

Ηρακλής Αβραμόπουλος Παθολόγος

About Ηρακλής Αβραμόπουλος 1389 Articles
Παθολόγος Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείο Υγεία ΙΑΤΡΕΙΟ Νεαπόλεως 9 15123 Μαρούσι 2106867060 2106838742 6944881577 avramopoulos(at)medweb(dot)gr