Χρειάζεται περισσότερος χρόνος καραντίνας για τα άτομα που ανέρρωσαν από COVID-19

Το CDC (Centers for Disease Control and Prevention) επιμήκυνε τον χρόνο που οι ασθενείς που ανέρρωσαν από COVID-19 πρέπει να μένουν σε απομόνωση.

Συγκεκριμένα, οι ασθενείς που ανέρρωσαν θα πρέπει να απομονώνονται για τουλάχιστον 10 ημέρες – και όχι 7 – από την έναρξη των συμπτωμάτων και τουλάχιστον 3 ημέρες μετά την ανάρρωση. Ως ανάρρωση ορίζεται η υποχώρηση του πυρετού χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών φαρμάκων με προοδευτική βελτίωση ή υποχώρηση των άλλων συμπτωμάτων.

Το CDC επισημαίνει ότι δεν έχει καλλιεργηθεί ιός, ικανός για αναπαραγωγή, μετά τις 9 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Σε ορισμένους ασθενείς μπορεί να χρειαστούν πιο αυστηρά μέτρα, όπως μεγαλύτερο διάστημα απομόνωσης ή εξέταση δειγμάτων αναπνευστικού για ιικό φορτίο για την άρση της απομόνωσης. Αυτοί οι ασθενείς μπορεί να είναι άτομα που θα μπορούσαν να μεταδώσουν τον ιό σε άτομα υψηλού κινδύνου (με υποκείμενα νοσήματα ή ηλικιωμένους), άτομα που κατοικούν σε κέντρα ευγηρίας ή άλλα κέντρα με συγχρωτισμό πολλών ατόμων και άτομα ανοσοκατασταλμένα που μπορούν να μεταδίδουν τον ιό για περισσότερο καιρό απ’ ότι οι υπόλοιποι.

About Ηρακλής Αβραμόπουλος 1389 Articles
Παθολόγος Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείο Υγεία ΙΑΤΡΕΙΟ Νεαπόλεως 9 15123 Μαρούσι 2106867060 2106838742 6944881577 avramopoulos(at)medweb(dot)gr