Οδηγίες από το NIH για την αντιμετώπιση του COVID-19

NIH

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (National Institutes of Health) δημοσίευσε νέες οδηγίες για τη θεραπεία των ασθενών με COVID-19.

Τα κύρια σημεία:

Δεν συνιστά να χορηγείται κανένα φάρμακο για την προφύλαξη από κορωνοϊό πριν ή μετά την έκθεση παρά μόνο στα πλαίσια ερευνητικού πρωτοκόλλου.

Δεν συνιστά τη χορήγηση κανενός αντιικού ούτε ανοσορρυθμιστικού θεραπευτικού σχήματος, αφού κανένα φάρμακο μέχρι τώρα δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό και ασφαλές. Στις οδηγίες όμως αναφέρεται η λογική χρήσης των φαρμάκων και μια περίληψη των μελετών σε αυτές τις θεραπείες.

Εναντιώνεται στη χρήση του συνδυασμού υδροξυχλωροκίνης με αζιθρομυκίνη εκτός ερευνητικού περιβάλλοντος λόγω της αυξημένης τοξικότητας. Ομοίως εναντιώνεται και στη χρήση lopinavir/ritonavir ή άλλων αναστολέων πρωτεασών λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων από τις μελέτες και την δυσμενή φαμακοδυναμική του φαρμάκου. Ομοίως εναντιώνεται και στη χορήγηση ιντερφερόνης και αναστολέων της κινάσης Janus.

Συνιστά να μη χορηγούνται συστηματικά κορτικοστεροειδή σε διασωλημένους ασθενείς που δεν έχουν ARDS.

Σε ασθενείς με ανθεκτικό shock προτιμά τη χορήγηση κορτικοστεροειδών σε μικρή δόση παρά την καθόλου χορήγηση.

Το πλήρες κείμενο μπορεί να βρεθεί στον παρακάτω σύνδεσμο:

NIH COVID-19 Treatment Guidelines

 

 

About Ηρακλής Αβραμόπουλος 1386 Articles
Παθολόγος Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείο Υγεία ΙΑΤΡΕΙΟ Νεαπόλεως 9 15123 Μαρούσι 2106867060 2106838742 6944881577 avramopoulos(at)medweb(dot)gr