Ισχυρή προστασία από το εμβόλιο της Moderna ακόμη και έξι μήνες μετά

Η Moderna Inc δήλωσε την Τρίτη ότι το εμβόλιο COVID-19 εμφάνισε ισχυρή προστασία ενάντια στη νόσο ακόμη και έξι μήνες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης, με αποτελεσματικότητα άνω του 90% σε όλες τις περιπτώσεις COVID-19 και άνω των 95% έναντι της σοβαρής COVID-19.

Η εταιρεία έχει επίσης ξεκινήσει τη μελέτη νέων εκδόσεων του εμβολίου που στοχεύουν σε μια νέα παραλλαγή του κοροναϊού, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική και είναι γνωστή ως Β.1.351.

Ανέφερε ότι και οι δύο εκδόσεις του εμβολίου, συμπεριλαμβανομένου ενός πολυδύναμου εμβολίου που συνδυάζει το πρόσφατα σχεδιασμένο εμβόλιο με το προηγούμενο, προκάλεσαν αυξημένους τίτλους εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι των παραλλαγών σε ποντίκια, με το πολυδύναμο να παρέχει το ευρύτερο επίπεδο ανοσίας.

Το εμβόλιο της Moderna έχει εγκριθεί για χρήση σε περισσότερες από 40 χώρες. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία messenger RNA (mRNA), η οποία περιέχει οδηγίες για τα ανθρώπινα κύτταρα να παράγουν πρωτεΐνες που μιμούνται ένα τμήμα του κορωνοϊού.

Οι οδηγίες αυτές ωθούν το ανοσοποιητικό σύστημα σε δράση, μετατρέποντας το σώμα σε εργοστάσιο εμβολίου. Δεν υπάρχει πραγματικός ιός μέσα στα εμβόλια.

Η εταιρεία με έδρα το Καίμπριτζ της Μασαχουσέτης δήλωσε ότι από τη Δευτέρα έχει παραδώσει περίπου 132 εκατομμύρια δόσεις παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 117 εκατομμυρίων δόσεων για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρεία είπε ότι είναι σε καλό δρόμο να εφοδιάσει τις ΗΠΑ με 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου έως τα τέλη Ιουλίου.

Πηγή

Moderna says protection from its COVID-19 vaccine still strong six months on. April 13, 2021

About Ηρακλής Αβραμόπουλος 1386 Articles
Παθολόγος Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείο Υγεία ΙΑΤΡΕΙΟ Νεαπόλεως 9 15123 Μαρούσι 2106867060 2106838742 6944881577 avramopoulos(at)medweb(dot)gr