Οι πιθανότητες να τελειώσει η πανδημία μέσα στο 2021 είναι μεγάλες

Οι ΗΠΑ, αλλά και όλος σχεδόν ο πλανήτης, συνεχίζουν να καταγράφουν ρεκόρκρουσμάτων και θανάτων από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ορισμένοι ειδικοί όμως πιστεύουν ότι υπάρχει ελπίδα. Για παράδειγμα, την Τετάρτη, ο Δρ Paul Offit, διευθυντής του Κέντρου Εκπαίδευσης Εμβολίων στο Παιδικό Νοσοκομείο στη Φιλαδέλφεια και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολίων και Σχετικών Βιολογικών Προϊόντων της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), δήλωσε ότι «τα εμβόλια, ο αναμενόμενος ανοιξιάτικος καιρός και, απροσδόκητα, ο υψηλός αριθμός λοιμώξεων μας προκαλεί αισιοδοξία.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος της IDSA (Αμερικάνικός Σύλλογος Λοιμώξεων) Dr. Aaron Glatt είπε: «Νομίζω ότι υπάρχει τεράστια πιθανότητα αυτή η πανδημία να τελειώσει το 2021, πριν από το τέλος του έτους, ίσως ακόμη και πριν από το φθινόπωρο».

Το μεγαλύτερο τμήμα αυτής της αισοδοξίας πηγάζει από την έναρξη των εμβολιασμών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ενώ οι “απαίσιοι” αριθμοί νοσηρότητας και θνησιμότητας είναι πιθανό να επιδεινωθούν για τους επόμενους δύο μήνες, ο Offit πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού μέχρι τον Ιούνιο.

Ο Offit πιστεύει ότι τα πράγματα «σύντομα θα βελτιωθούν δραματικά».

Πηγή

Here’s why we can have some hope about the Covid pandemic.

About Ηρακλής Αβραμόπουλος 1386 Articles
Παθολόγος Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείο Υγεία ΙΑΤΡΕΙΟ Νεαπόλεως 9 15123 Μαρούσι 2106867060 2106838742 6944881577 avramopoulos(at)medweb(dot)gr